bokfloden.blogg.se

2013-08-31
19:08:00

Kom ska vi tycka om varandra, Hans Koppel

Liksom Koppels tidigare böcker ger denna de kalla kårarna man är ute efter. På ett mentalt plan mår man lite lagom dåligt samtidigt som man myser av att den inte följer det typiska mönstret utan istället kastar omkull en när man precis trodde att man fattat galoppen.
Inledandet av en liten oskyldig flirt leder till oanade konsekvenser. Inte dem vi tror oss ana. Utstuderat och psykologiskt plågsamt bläddrar jag vidare som besatt - det går inte att sluta läsa. Jag bara måste fortsätta.
 
Därmed en bok jag varmt rekommenderar till alla som redan läst "Kommer aldrig mer igen" (2011) och alla som vill öländsk psykologisk thriller utöver det vanliga.
 
2013-08-31
18:57:00

Böcker

Det finns få saker som är konstanta i ett liv. En av dem är saker som verkligen är det, i mitt liv, är böcker och bokläsning. Jag började läsa böcker som åttaåring. Det var Enid Blytons böcker om Fem-gänget.

Jag lånade travar med böcker på biblioteket på somrarna och plöjde dem i stugan. Det sista jag gjorde innan jag somnade var att läsa och det första jag gjorde när jag vaknade var att läsa.

Jag läste om böcker. Flera gånger. Trots att jag kunde handlingen utantill fängslades jag lika mycket femte gången jag läste om en bok. 

Tanken med den här bloggen är dels att för egen del skapa ett arkiv över det jag läst, något jag många gånger funderat på men aldrig kommit till skott med. Dels är det också ett sätt att nå ut med boktips till andra som läser, genom att kort berätta vad jag tyckt om de böcker som passerat min tillvaro.

Varmt välkommen! Hoppas du hittar flera böcker att förgylla din tillvaro med!