bokfloden.blogg.se

2013-09-05
09:40:00

Heja, heja! Martina Haag

Martina Haag skriver om hur hon börjar sin löparkarriär flåsandes och halvdöd efter 12 minuter. Sedan utökar hon till 13 minuter och plötsligt springer hon obehindrat både 5, 10 och 15 kilometer.
 
Boken är uppbyggd i korta, lite väl korta ibland, kapitel och har en uppmuntrande ton. Det känns tydligt att budskapet är att alla är barn i början och om Haag kan bli en löpare kan alla.
Men när jag, som själv springer en del, börjar läsa om rekordtider och långlopp mm kan jag inte låta bli att ändå drabbas av lite presetationsångest.
Samtidigt blir boken vad man gör den till. En hel del dråpligheter beskrivs och Haag bjuder på sig själv även i de motgångar som kantat löpningen. Bland annat berättar hon om hur hon i smyg packar med träningskläderna och skorna när hon och maken ska iväg på en resa och han kommer på henne likt en tjuvrökande tonåring.
 
 
Boken är lite tunn tycker jag. Rent fysiskt alltså. Det finns mycket luft i sidorna och varje kapitel börjar alltid på en udda sida. Skulle man komprimera texten skulle det kunna bli 60% av vad den är nu i omfång. En petitess men kan vara bra att veta.
Jag läste ut den samma dag jag började med den.
 
En trevlig bok men inget jag köper till någon som present eller kräver att alla ska läsa. Ett trevligt tidsfördriv på samma sätt som man läser en tidning ibland.
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: