bokfloden.blogg.se

2016-12-16
10:45:00

Kaninjägaren, Lars Kepler

Vad ska man säga?
Allt är möjligt i Keplers värld.
Joona Linna blir, i största hemlighet, frigiven från fängelset under en tid för att hjälpa polisen att finna en mördare. 
Kaninjägaren träffar vi rätt tidigt i boken. Dess identitet förblir dock oröjd längre än man kan tro.
Det är en väldigt härva där allt från högt uppsatta politiker till pool-kissande kändiskockar medverkar. Det kan låta helt osannolikt men det är det inte alls.
Jag har haft stor behållning av de tidigare Kepler-deckarna och den här är inte sämre. Eller deckare, spänningsroman är nog ett bättre ord.
Har man haft behållning av de tidigare böckerna om Joona Linna, då gillar man även denna.
Själv lyssnade jag på andra halvan av boken för att kunna sticka julklappar samtidigt. Jag tyckte INTE om inläsarens stil dessvärre så det tog ett bra tag innan jag kunde koppla bort den irritationen. Det var det mest entoniga och märkliga sätt att läsa på jag stött på någonsin.
 
I övrigt: Happy reading!
 
 
2016-12-15
11:37:00

Jag ska egentligen inte jobba här, Sara Beischer

Efter att ha läst "Mamma är bara lite trött" av Sara Beischer dök jag genast in i nästa bok av samma författare, med förhoppningen om en lika nära upplevelse.
Jag blev inte besviken. 
Sara Beischer har en förmåga att släppa in läsaren under skinnet på karaktärerna. Här har vi Moa, 19 år, nyss flyttat till Stockholm. Moa ska bli skådespelare. Moa vill komma in på scenskolan.
Men vad ska man göra? Man måste ju försörja sig på något vis.
Moa börjar jobba på ett sjukhem. Utan någon som helst förkunskap och hyfsat oförstörd kastas hon in bland kiss, bajs, döden och själsliga lidanden. Men inte bara det. Hon får nya infallsvinklar efter hand. 
 
Det här är en på många vis varm bok. Den är samtidigt vardagsnära och realistisk på ett sätt som tilltalar mig.
Även denna lyssnade jag på som ljudbok, inläst av Kerstin Andersson. Det var svårt att lägga den ifrån sig. Utan att ha något hiskeligt tempo gör den att man vill veta mer, mer och mer.
 
Jag hoppas få se fler böcker av Sara Beischer och ska definitivt läsa de tidigare som jag ännu inte hunnit med.
Frågan jag ställer mig ännu en gång är: Varför har jag inte hört ropen skalla om denna skrivande kvinna?
 
 
2016-12-14
12:03:00

Mamma är bara lite trött, Sara Beischer

Den här boken lyssnade jag på som ljudbok med Kerstin Andersson som inläsare.
Vilken bok!
Jag tycker om vardagsrealism. Här har vi hinkar fulla av dylik vara!
Mamma är bara lite trött - den vanligt förekommande frasen hos trötta mödrar genom årtionden. Århundraden? Här möter vi Minna - mitt i karriären. Det snurrar på. Lite fort kanske? Hoppsan, barnet har feber, vem ska vabba. Inte du, inte jag. I med en alvedon och håll ett par tummar!
Minna ser inte. Hon är fartblind. Det är bara att kavla upp ärmarna och ta i lite till. Samtidigt kommer paniken krypande. En otrevlig panik över triviala saker som att laga en trerättersmiddag åt de kräsna vännerna. 
Minna bränner ljuset i båda ändarna.
När lågorna möts på mitten... Ja, ni förstår.
 
Jag står verkligen bakom alxen på Minna då jag läser/lyssnar på boken. Det är så genuint och välskrivet. Jag är där och ser allt på första parkett. En sträckläsningsbok av rang. Varför har jag inte sett denna författare tidigare?!