bokfloden.blogg.se

2015-03-15
14:47:39

Gatukatten Bob, James Bowen

Charmerande bok!
Handlingen i stort: James bor i en träningslägenhet under tiden som han påbörjat avvänjning från heroin. Han försörjer sig som gatumusikant i de centrala delarna av London.
En dag hittar James en hankatt utanför sitt hus. Den är tufsig och hungrig och James antar att katten inte har något hem. Han tar hand om katten, som snart får namnet Bob, och börjar med att via ett djurhjälpscenter ordna med antibiotika och avlusning. Katten återhämtar sig och James försöker att få den att flytta ut på gatorna igen eftersom han inte anser sig ha möjlighet att rå om ett husdjur i sin nuvarande situation.
Men, som James själv säger i en intervju senare; En människa adopterar inte en katt, en katt adopterar en människa.
Vi får följa Bob, som följer James vart han än går. Vi får en rad olika berättelser om hur ett djur överbrygger kontakt mellan människor. Hur inställningen till James blir en helt annat bland många efter att Bob börjat följa med honom på de dagliga turerna för att tjäna pengar.
En varm och fin berättelse om hur en katt får en man att känna en ny mening med livet. Ett nytt allvar, i innbörden att ansvara för någon annan än sig själv, uppstår. Och en kärlek som bara djurägare kan förstå.
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: