bokfloden.blogg.se

2015-05-04
20:43:30

Havrefarsan, Leffe Delo

En bok om hästar och tonårstjejer? 
NEJ! Vänta! 
Det är inte hästar som är den centrala i den här romanen, vilket man till en början kan tro.
Leffe Delo ägnar många rader åt målande beskrivningar av stallvistelser, vad som är fram och bak på en häst samt hur en obstinat och hormonell tonåring, med extra allt, är svår att motivera till att både sköta skolan och ridningen. Det där med att man inte kan få båda utan måste sköta det ena för att få det andra. Hur många chanser kan man få egentligen?
Nej, den här boken handlar om något annat. Det tar ett tag innan jag förstår det. Boken handlar om kärlek. Den handlar om den villkorslösa kärleken mellan en far och hans barn. Hur den ibland är enkelriktad och då alltid från förälderns sida. Den handlar om komplikationer i livet och hur dessa ger ringar på vattnet och den som säger "gilla läget" åker på en fet smäll. Mentalt i alla fall. Leffe slåss inte. Men han har god lust ibland. Och jag förstår honom.
Hur många motgångar orkar man med då man samtidigt ska styra upp andras motgångar? Om man dessutom råkar träffa sitt livs kärlek mitt i alltihop utan förvarning. Ska kärleken palla trycket? 
 
Ja, jag var lite skeptisk till en början men det var en övergående inställning.
Boken handlar om livet. Om kärlek. Om vad som i grund och botten betyder något i slutänden. Hopp och förtvivlan. Jag tror nästan att den avhandlar mer än Leffe Delo från början hade för avsikt.
 
Läs den!
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: