bokfloden.blogg.se

2017-09-17
14:10:00

Den glömda trädgården, Kate Morton

Text hämtad från Bokus
1913
En liten flicka hittas ensam och övergiven på ett passagerarfartyg på väg mot Australien. Det enda flickan minns är en mystisk kvinna som har lovat att ta hand om henne. Flickan kallar kvinnan Sagoberätterskan, men nu är Sagoberätterskan spårlöst försvunnen.

1975
På sin ålders höst företar Nell O"Connor den långa resan från hemlandet Australien till England för att ta reda på sanningen om sin familj. Hennes sökande för henne till Cornwalls vindpinade kust och det gamla herresätet Blackhurst Manor, som en gång i tiden ägdes av familjen Mountrachet. Enligt legenden vilade det en förbannelse över familjen.

2005
När Nell dör efterlämnar hon allt till sitt barnbarn Cassandra. Bland tillhörigheterna finns en sagobok med skräckberättelser skrivna av Eliza Makepeace, en författare som på ett mystiskt vis försvann i början av 1900-talet. Testamentet innehåller också ett överraskande arv: ett litet hus som kallas Klippstugan. Huset står på ägorna till en stor lantegendom i Cornwall. Enligt byborna döljer det gamla herresätet mörka hemligheter om en adelsfamilj som för länge sedan bodde där.
Men det är i Klippstugan och dess glömda trädgård som Cassandra kommer hela historien på spåren och även upptäcker sanningen om en liten flicka som för många år sedan hittades övergiven på en båt på väg mot Australien ...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag hittade Kate Morton i en annan bokblogg, dessvärre minns jag inte vilken. Jag fastnade för beskrivningen av stämningen i hennes böcker och letade fram ett par som jag laddade ner till min läsplatta. Den jag började med var Den glömda trädgården. 
 
Det är en intressant och spännande berättelse. Dock blev den lite lång. Den hade mått bra av att göras lite mer tight. Framför allt berättelserna från 1975 och 2005. De kapitel som utspelar sig från 1909 och framåt är de mest intressanta tycker jag.
Det blir en del oväntade vändningar och jag tycker att boken lever upp på nytt då allt börjar knytas ihop.
Jag la faktiskt boken ifrån mig under några veckor innan jag slutligen läste ut den.
 
 
Kommentar:
2017-09-17 @ 17:11:32
#1: Vargnatts bokhylla

Jag tyckte verkligen om den här boken :)

Svar: Ja! Det var ju hus dig jag "upptäckte" den! :)
Malin

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: