bokfloden.blogg.se

2018-06-13
10:00:00

Inlandet, Elin Willows

Från Natur och Kulturs hemsida:
En ung kvinna från Stockholm fyttar till sin pojkväns hemort, ett litet samhälle i Norrlands inland, Platsen kallad. Men relationen tar slut redan innan de hunnit fram. Hon tar ett jobb på en mataffär och blir kvar på orten av skäl hon själv inte riktigt begriper. Sakta men säkert arbetar hon sig in i platsen, och låter den arbeta sig in i henne. Det nya samhället har andra, okända koder. Här lämnar man dörren olåst, super på Hotellet på lördagarna, kör bil på isen. Hur blir man en del av något nytt?
 
Jag är ju uppvuxen i en liten by vid den norrbottniska kusten. Det gjorde att vissa stämningar i boken var väldigt bekanta för mig. Samtidigt kände jag att det inte var så mycket mer än så. Berättelsen saknade driv, stod och stampade, lyfte aldrig. Den är inte dålig, men den tar inte tag i mig som läsare. Det hade behövts något som skakade om, ställde saker på sin spets, utmanade situationen. Men å andra sidan kanske det var just det Elin Willows ville gestalta? Den tråkiga och karga norrländska inlandsbyn som rör sig som ett extremt snävt ekorrhjul? Boken är snabbläst så är man nyfiken går den an. Men inte mer.
2 av 5 i betyg.
 
Det finns recensenter som tycker annotlunda: Här YLEs recension, GöteborgsPosten, Kulturnytt i P1.
 
 
 
 
 
Kommentar:
2018-08-12 @ 21:57:10
#1: Linnea

Trist att den inte riktigt höll! Jag har läst flera positiva recensioner, men nu blev jag genast mindre sugen på att läsa.. Böcker som bara tuggar på är ingenting för mig.

Svar: Det är eg lite dubbelt. Den skildrar ju enslighet och ensamhet samtidigt som det egentligen inte händer så mycket. Och det är väl lite det den handlar om :D
Malin

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: