bokfloden.blogg.se

2013-09-01
14:13:00

Rosengädda nästa, Emma Hamberg

Jag har svårt att veta var jag ska börja. Egentligen köpte jag boken utan att veta vad den handlade om. Jag har tidigare läst böcker av Emma Hamberg och tyckt om dem. Värmen och humorn som blandas med gravallvar passar mig bra. Jag tycker om att sätta skrattet i halsen mellan varven. Inte för glättigt men samtidigt rå-allvar som inte blir deprimerande.
Bror är en tonåring utöver det vanliga. Han har fötts på fel århundrade om man anser att alla ska vara likadana. Han klär sig annorlunda, talar lillgammalt upphöjt till tio och har intressen som skulle få vilken 80-åring som helst att bli nostalgisk. Kortfattat - Bror är en udda fågel.
Och fågel är ett annat tema i boken. En liten svala som behöver tas om hand, spelar en stor roll i den utveckling Bror genomgår i boken. När han plötsligt får vara sig själv fullt ut utan att bli kritiserad.
 
 
Jag tycker om Bror. Jag tycker om karaktärerna och jag tycker om andemeningen. Boken andas värme, glädje, anti-jante och kärlek.
 
Att få vara som man är och bli älskad för det. Att våga säga "jo men det är bra på det här" utan att anses högfärdig. Att få vara den man ÄR.
 
Jag streckläste boken tidigt i sommar. Sedan spred jag den bland mina vänner och min familj. Hittills har jag inte stött på någon som inte tyckte om den.
En riktig må-bra-bok!
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: